ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ
ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ
Τ. επιμελητής ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός
Επ. συνεργάτης Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία
Ωραριο

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 17:00 - 21:00

Τρίτη: 17:00 - 21:00

Τετάρτη: Closed

Πέμπτη: 17:00 - 21:00

Παρασκευή: 17:00 - 21:00

Σάββατο: Closed

Κυριακή: Closed

Νήματα

Τα νήματα αποτελούν μια σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης της χαλάρωσης σε πρόσωπο και λαιμό. Με το πέρασμα των χρόνων ο ιστός του δέρματος γίνεται λεπτός και εύθραυστος. Το δέρμα χαλαρώνει και οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στην φθορά του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Τα νήματα είναι γνωστά και ως αναίμακτο lifting, αφού αποτελούν μια ενέσιμη θεραπεία που μπορεί να ανορθώσει το δέρμα και να χαρίσει λάμψη και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.

Πώς λειτουργούν τα νήματα;

Τα νήματα λειτουργούν ως εξής: μόλις εισαχθούν δημιουργούν ένα είδος πλέγματος, το οποίο στηρίζει τους ιστούς σε πρόσωπο, λαιμό και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος εφαρμοστούν. Το πλέγμα αυτό υδρολύεται σταδιακά (μέσα σε 2 εβδομάδες) διεγείροντας την κολλαγονογένεση. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα ανορθώνεται και βελτιώνεται ο τόνος και η υφή της επιδερμίδας.

Νήματα: Διαδικασία εφαρμογής

Η διαδικασία εισαγωγής των νημάτων είναι απλή και σχεδόν ανώδυνη. Ο γιατρός εφαρμόζει αναισθητική κρέμα στην περιοχή και στη συνέχεια με την βοήθεια πολύ λεπτών βελονών εισάγει τα νήματα. Ανάλογα με το σημείο, τα νήματα τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα. Η εισαγωγή των νημάτων ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα.

Νήματα: Τύποι

Όλοι γνωρίζουμε τα νήματα PDO. Πρόκειται για απορροφήσιμα, αγκαθωτά ράμματα. Είναι πιστοποιημένα, ασφαλή και δεν προκαλούν παρενέργειες. Μέσα σε διάστημα μερικών μηνών απορροφώνται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Υπάρχουν όμως και άλλοι δύο τύποι νημάτων, τα COG και τα SILHOUETTE.

Τα νήματα COG φέρουν στην επιφάνειά τους μικρές ακίδες και είναι πιο χοντρά σε σύγκριση με τα PDO. Το γεγονός πως είναι οδοντωτά τους δίνει την ικανότητα να ανορθώνουν το δέρμα. Αυτός ο τύπος νημάτων χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στο πρόσωπο. Ανάλογα με το τι θέλουμε να καταφέρουμε χρησιμοποιούμε από ένα έως πέντε νήματα σε κάθε πλευρά του προσώπου. Τα νήματα COG βελτιώνουν το περίγραμμα και αντιμετωπίζουν ακόμη και τις πιο βαθιές ρυτίδες.

Τα νήματα SILHOUETTE αποτελούν τον νεότερο τύπο. Εφαρμόζονται σε πρόσωπο και λαιμό και ενώ είναι φτιαγμένα από το ίδιο απορροφήσιμο υλικό με τα υπόλοιπα νήματα, έχουν μια βασική διαφορά. Φέρουν στην επιφάνειά τους οκτώ έως δεκαέξι κώνους. Αυτό το χαρακτηριστικό τους δίνει την ικανότητα να ανορθώνουν το δέρμα. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου δυο χρόνια.

Νήματα: Περιοχές εφαρμογής

Τα νήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε σημεία του προσώπου όπως το πόδι της χήνας, οι παρειές, γύρω από τα μάτια, στο μεσόφρυο και στον λαιμό. Εκτός από το πρόσωπο η τεχνική αυτή προσφέρει σύσφιξη και ανόρθωση σε περιοχές του σώματος όπως τα μπράτσα, οι γλουτοί, η κοιλιά.

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα νήματα;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται συνήθως σε άτομα άνω των 35 ετών και αποτελούν τον ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης της χαλάρωσης. Συνδυαστικά με θεραπείες όπως το botox και το υαλουρονικό οξύ δίνουν ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα. Τα νήματα προσφέρουν ανανέωση και φρεσκάδα στο πρόσωπο, χωρίς να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του.
Με την τεχνική αυτή μπορούμε:

Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν παρενέργειες από την χρήση των νημάτων;

Η χρήση των νημάτων δεν προκαλεί παρενέργειες. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή θεραπεία. Μετά την ολοκλήρωσή της το μόνο που μπορεί να παρατηρήσει το άτομο είναι ένα ελαφρύ οίδημα ή τοπική ερυθρότητα. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, το πρόβλημα αποκαθίσταται, αφού η μέθοδος είναι αναστρέψιμη.

Γιατί να επιλέξω τα νήματα και όχι ένα lifting προσώπου;

Η θεραπεία των νημάτων μπορεί να αντιμετωπίσει την χαλάρωση και να χαρίσει ανόρθωση σε πρόσωπο και σώμα ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλες τεχνικές. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως μπορεί να αντικαταστήσει το lifting, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους προτιμούν να μείνουν μακριά από το χειρουργείο.

Ποιοι θεωρούνται κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία με νήματα;

Οι ιδανικότεροι υποψήφιοι είναι γυναίκες και άνδρες που παρατηρούν πως το δέρμα τους στην περιοχή του λαιμού έχει αρχίσει να χαλαρώνει και οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Δεν συστήνεται σε άτομα με προχωρημένη χαλάρωση, καθώς και σε υπέρβαρους.