Ωραριο

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα: 17:00 - 21:00

Τρίτη: 17:00 - 21:00

Τετάρτη: 17:00 - 21:00

Πέμπτη: 17:00 - 21:00

Παρασκευή: 17:00 - 21:00

Σάββατο: Closed

Κυριακή: Closed

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ στην αισθητική ιατρική χρησιμοποιείται για την ανάπλαση του δέρματος και την λείανση των ρυτίδων. Ουσιαστικά αποτελεί ένα δομικό συστατικό του δέρματος οι λειτουργίες του οποίου με την πάροδο των ετών ατονούν. Αυτό σε συνδυασμό με την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου κάνουν το δέρμα λεπτό και μειώνουν την ελαστικότητά του.

Η δράση του υαλουρονικού οξέος στηρίζεται στο γεγονός πως είναι υδρόφιλο, δηλαδή συγκεντρώνει γύρω του μόρια νερού, αυξάνοντας έτσι τον όγκο στην περιοχή. Η χρήση του δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αύξηση του όγκου των χειλιών και την βελτίωση του σχήματος του προσώπου, ενώ παράλληλα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα.

Υαλουρονικό οξύ: Διαδικασία εφαρμογής

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος είναι απλή και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Ο γιατρός αρχικά εφαρμόζει στην περιοχή αναισθητική κρέμα, κάτι που κάνει την διαδικασία σχεδόν ανώδυνη και στην συνέχεια μέσω λεπτής βελόνας εισάγει το υαλουρονικό οξύ. Ως υλικό είναι άχρωμο και άοσμο και διατίθεται σε διάφορες πυκνότητες για να μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο βαθιές ρυτίδες. Μετά το τέλος της θεραπείας το άτομο μπορεί να παρατηρήσει μια ελαφριά κοκκινίλα που θα υποχωρήσει άμεσα.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε όποια περιοχή του προσώπου παρουσιάζει χαλάρωση και ρυτίδες. Πιο συγκεκριμένα:

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα απόλυτα ασφαλές, ενέσιμο υλικό που μπορεί να γεμίσει βαθιές ρυτίδες ακόμη και σε δύσκολες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης του είναι πως διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, προσφέροντας σύσφιξη και αύξηση της ελαστικότητας.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιοχές του σώματος εκτός από το πρόσωπο;

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε άλλες περιοχές του σώματος, αντιμετωπίζοντας ατροφίες ή ασυμμετρία ιστών. Με την χρήση του μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη των χεριών, να εξομαλύνουμε σημάδια ακμής και ουλές από τραυματισμούς, να αντιμετωπίσουμε ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ, να επέμβουμε στο περίγραμμα των γλουτών κ.α.

Το υαλουρονικό οξύ θα μπορούσε να προκαλέσει παρενέργειες;

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στις θεραπείες είναι ένα υλικό σχεδόν όμοιο με το μόριο που υπάρχει φυσικά στους ιστούς. Γι’ αυτό και η εφαρμογή του θεωρείται απόλυτα ασφαλής. Σαν υλικό δεν προκαλεί αλλεργίες και η μόνη παρενέργεια που μπορεί να δημιουργηθεί είναι ένα ελαφρύ οίδημα που υποχωρεί σχεδόν αμέσως.

Στην σπάνια περίπτωση που τοποθετηθεί σε λάθος περιοχή ή η ποσότητά του είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειαζόταν και το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, το δέρμα μπορεί να επανέρθει στην προηγούμενη κατάσταση με την χρήση του αντιδότου. Ως αντίδοτο χρησιμοποιείται η υαλουρονιδάση η οποία χορηγείται σε υγρή μορφή. Η υαλουρονιδάση έχει την ικανότητα να διασπά το υαλουρονικό οξύ σε αμινοξέα, τα οποία απορροφώνται σταδιακά από τον ίδιο τον οργανισμό.

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος πρέπει να γίνεται πάντοτε από ειδικούς που γνωρίζουν τις ιδιότητες του υλικού, αλλά και την ανατομία προσώπου και σώματος, για μπορούν να εγγυηθούν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι πως τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες ώρες μετά την εφαρμογή. Το δέρμα από αδύναμο και άτονο γίνεται λαμπερό και σφριγηλό, ενώ χάρη στην βαθιά ενυδάτωση που χαρίζει, η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια και νεανική. Η διάρκεια του αποτελέσματος αποτελεί και αυτή ένα βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας, αφού ξεκινά από οκτώ και φτάνει τους δεκαοκτώ μήνες, ανάλογα με την πυκνότητα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε και φυσικά από τον τύπο δέρματος. Μετά το πέρας της θεραπείας δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και η μόνη οδηγία που δίνεται από τον γιατρό είναι η κατανάλωση υγρών, αφού όπως είπαμε και πριν το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να απορροφά υγρασία από διάφορες περιοχές του σώματος βελτιώνοντας τα αποτελέσματα.